INGREDIENTE
- 16 grame drojdie Secretul Bunicii
- 1 și ½ cană apă fiartă
- ½ pachet unt
- 1 și 1/2 căni zahăr tos
- 2 lingurițe sare
- 1 și ½ căni făină
PAȘI
- Pentru a face briose cu unt, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Se amestecă cu untul, zahărul, sarea și două căni de făină.
- Adăugați făina rămasă, puțin câte puțin, amestecând bine după fiecare adăugare.
- Puneți castronul de o parte, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l la căldură, până se dublează ca dimensiune, circa 1 oră.
- Împărțiți aluatul în 12 forme de brioșe. Adăugați unt peste cocă, până formele devin pline. Lăsați-le la dospit înca 20-30 minute.
- Preîncălziți cuptorul la 220 grade C.
- Coaceți 10-15 minute. Îndepărtați-le din forme și adăugați iarăși puțin unt peste ele.