INGREDIENTE
- 10 grame drojdie proaspata Secretul Bunicii
- 2 linguri zahăr brun
- 2 lingurițe sare
- 3 și ½ căni apă fierbinte
- 4 căni făină
- 2 linguri unt topit
- 2 linguri sare mare
PAȘI
- Este simplu sa faci un covrig cu sare! Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Amestecați drojdia cu zahărul brun și 1 linguriță jumate de sare. Puneți făina puțin câte puțin și amestecați bine.
- Așezați aluatul pe o suprafață neteda și frământați-l cca. 8 minute.
- Așezați-l într-un bol, cu un prosop peste și lăsați-l la dospit pentru 1 oră.
- După ce s-a dospit, împărțiți aluatul în 12 porții. Rulați fiecare porție până o lungiți și apoi împletiți covrigul.
- Lăsați-le la dospit 15 – 20 minute.
- Preîncălziți cuptorul la 230 grade C.
- Ungeți covrigii cu unt și apoi presărați sarea mare. Coaceți timp de 8 – 10 minute.