INGREDIENTE
- 2 și ½ căni făină
- 1 cană apă călduță
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ lingură sare
- ½ lingură ulei
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Lăsați compoziția până devine cremoasă, aproximativ 10 minute.
- Mixați cu celelalte ingrediente.
- Aluatul nu trebuie să fie lipicios.
- Ungeți aluatul cu ulei de măsline și frământați-l pentru 5 minute.
- Ungeți bolul cu ulei.
- Așezați aluatul în bol și lăsați-l la dospit 1 oră, până se dublează. Acoperiți-l cu un prosov și lăsați-l la căldură.
- După dospire împărțiți aluatul în mingii de cocă pentru a forma mini pita.
- Întindeți-le pe masă, apoi lăsați-le încă 5 minute pentru a crește puțin.
- Puneți aluaturile unul câte unul pe foc, până se rumenesc ușor pe întreaga suprafața.
- Serviți-le cu brânză, tzatziki sau miere.