Rețetă prăjitură cu iaurt și căpșuni

INGREDIENTE

  • 1 și ½ căni făină
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 grame iaurt
  • Esență vanilie
  • Coacăze și căpșuni (5-6)
  • 200 grame frișcă lichidă
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 1 și 1/3 căni apă

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Amestecați pentru un minut.
  • Adăugați cele 2 lingurițe de zahăr brun și amestecați totul. Adăugați 1 cană de apă treptat și esența de vanilie. Amestecați totul până se omogenizează compoziția, apoi frământați-o.
  • Tapițați tava cu ulei și făină. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
  • Întindeți aluatul pentru prajitura cu iaurt pe suprafața întregii tăvi și acoperiți tava și pe margine.
  • Coaceți timp de 15 de minute.
  • Într-un bol amestecați iaurtul și frișca lichidă. Așezați-le în frigider după amestec timp de 15 minute.
  • Tăiați în bucățele mici căpșunile și puneți-le în bolul de frișcă și iaurt.
  • Așezați compoziția deasupra aluatului copt.
  • Introduceți prăjitura la frigider și țineți-o peste noapte.
  • A doua zi nu rămâne decât să așezați peste coacăzele.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne