INGREDIENTE
- 1 și ½ căni făină
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 200 grame iaurt
- Esență vanilie
- Coacăze și căpșuni (5-6)
- 200 grame frișcă lichidă
- 2 lingurițe zahăr brun
- 1 și 1/3 căni apă
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați cele 2 lingurițe de zahăr brun și amestecați totul. Adăugați 1 cană de apă treptat și esența de vanilie. Amestecați totul până se omogenizează compoziția, apoi frământați-o.
- Tapițați tava cu ulei și făină. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
- Întindeți aluatul pentru prajitura cu iaurt pe suprafața întregii tăvi și acoperiți tava și pe margine.
- Coaceți timp de 15 de minute.
- Într-un bol amestecați iaurtul și frișca lichidă. Așezați-le în frigider după amestec timp de 15 minute.
- Tăiați în bucățele mici căpșunile și puneți-le în bolul de frișcă și iaurt.
- Așezați compoziția deasupra aluatului copt.
- Introduceți prăjitura la frigider și țineți-o peste noapte.
- A doua zi nu rămâne decât să așezați peste coacăzele.