INGREDIENTE
- 230 grame de făină
- ½ linguriță sare
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ lingurițe scorțișoară
- 4 lingurițe nucșoară proaspăt măcinată
- 70 grame fructe uscate la alegere
- 40 grame unt
- 120 ml lapte
PAȘI
Pentru a face acesti biscuiti, reteta este foarte simpla:
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Amestecați împreună cu drojdia într-un bol și restul de făină, sare, zahăr și nucșoară.
- Amestecați apoi cu fructele uscate pe care le alegeți. Pune mixul deoparte.
- Topiți untul într-o tigaie, apoi adăugați laptele călduț, nu fierbinte, treptat.
- Adăugați apoi laptele în amestecul de făină și amestecați-le cu o lingură de lemn.
- Așezați aluatul într-un bol, acoperit cu un prosop, la căldură, timp de 15 minute.
- Creați un rulou (precum salamul de biscuiți) ș tăiați-l în felii.
- Rulați feliile sub forma biscuiților și lăsați-le pentru 50 de minute în tavă.
- Adăugați cu pensula lapte pe biscuiți și coaceți-i 15 minute la 200 grade C.