INGREDIENTE
- Ingrediente foi
600 grame făină - Sare
- 250 ml apă minerală
- 150 ml ulei
- 150 grame zahăr
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Ingrediente umplutură
1 kg mere rase - 150 grame zahăr
- Esență rom
- Scorțișoară
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați peste apa minerală, zeama de lămâie, zahărul și uleiul. Amestecați bine.
- Adăugați făina, puțin câte puțin, până totul se transformă într-o cocă, apoi încercați să frământați, adugând făină.
- După ce a devenit elastic, introduceți-l în frigider, acoperit într-o folie de plastic.
- Merele rase se scurg de zeamă, apoi se amestecă cu zeama de lămâie, zahărul și esența de rom.
- Aluatul pentru prajitura de post se scoate de la rece și se împarte în două. Se mai frământă puțin, după care se întinde în straturi subțiri.
- Se tapițează o tavă cu ulei și șăină și se întinde prima foaie. Se adaugă umplutura de mere, apoi a doua foaie se așează deasupra.
- Cu un cuțit împărțiți în rânduri prăjitura, pentru a se forma felii. Introduceți furculița în fiecare.
- Cuptorul se încălzește la 180 de grade C și se lasă la cuptor până se rumenește.
- După coacere, se scoate prajitura de post din cuptor și se presară zahăr pudră.