Rețetă gogoși de post

INGREDIENTE

  • 500 g faină
  • 250 ml apă
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri zahăr
  • esență de vanilie după gust
  • sare
  • zahăr vanilat pentru la final

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Adăugați peste apa, esența, zahăul, uleiul și apoi apa, puțin câte puțin.
  • Amestecă până totul se omogenizează.
  • Puneți aluatul într-un bol, acoperit cu un prosop, la cădură. Așteptați până se dospește aluatul.
  • După ce s-a umflat, scoateți-l din bo și începeți să îl frământați.
  • Întindeți aluatul și creați diferite forme. Dacă doriți să iasă rotunde, folosiți un pahar, daca vreți alte forme folosiți instrumente speciale pentru gogoși de post.
  • După ce formați gogoșile, lăsați-le să se mai umfle puțin, pentru 5 minute.
  • Adăugați-le în uleiul încins din tigaie.
  • Le puteți servi cu zahăr pudră sau cu dulceață sau ciocolată.
  • Poftă mare!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne