INGREDIENTE
- 600 grame făină
- 330 ml apă
- 5 linguri ulei de măsline
- 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță zahăr
- Sare
- Rozmarin verde
- Usturoi
- 20 roșii cherry
- O mână de măsline fără sâmburi
PAȘI
- Mărunțiți rozmarinul.
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați o lingură de ulei de măsline, restul de apă, de făină, de sare și frământați 10 minute.
- Adăugați rozmarinul tăiat, iar atunci când coca este elastică și fermă, treceți-o prin rozmarin și frământați împreuna. Așezați aluatul de focaccia cu roșii și măsline într-un castron, acopriți-l cu un prosop și puneți-l la loc călduros pentru dospire.
- După ce a crescut, scoateți aluatul și mai frământați-l pentru 5-10 minute, împingând degetele în el.
- Așezați-l într-o tavă, îl întindeți, apoi adăugați uleiul de măsline pe toată suprafața aluatului. Adăugați sare, roșiile cherry, usturoi și măslinele fără sâmburi.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, pentru 20-30 minute.