INGREDIENTE
- 250 grame morcov ras
- 250 grame măr ras
- 200 grame zahăr
- 50 ml ulei
- 150 grame suc portocale
- 100 ml apă minerală
- 1 lingură scorțișoară
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 300 grame făină
- Esență de lămâie sau lămâie/portocală rasă
PAȘI
- Alegeți un bol și amestecați zahărul, zeama de portocale, uleiul și apa minerală, până se omogenizează compoziția. Adăugăm peste merele și morcovii rași și se amestecă compoziția.
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Drojdia se toarnă peste compoziția de mia sus, împreună cu făina, puțin câte puțin. Se adaugă coaja deportocală și de lămâie sau esența, după preferințe. Se amestecă totul.
- Tapițață o tavă cu ulei și făină sau folosiți foaie de copt. Se toarnă toată compoziția de chec cu mere și se finisează la nivelul tăvii.
- Preîncălziți cuptorul la 180 Grade C și se introduce tava în cuptor pentru 45-50 minute. După ce se coace, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se adaugă zahăr vanilat peste.