INGREDIENTE
- 300 grame făină
- 170 grame zahăr
- 150 ml lapte de orez/ lapte de soia/ apă minerală
- 100 ml ulei
- 100 grame fulgi de nucă de cocos
- 10 grame projdie proaspătă Secretul Bunicii
- Esență de vanilie sau orice altă aromă (după preferințe)/ coajă de lămâie
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Se încâlzește laptele de orez și se adaugă peste nuca de cocos. Se lasă la omogenizat, până se răcește.
- Se ia un castron, unde se adaugă făina, se amestecă cu zahărul, puțină sare și coaja de lămâie. Se adaugă în mijloc compoziția drojdiei, împreună cu cea a nucii de cocos. Se adaugă uleiul și esența de vanilie. Se amestecă totul până când aluatul devine lipicios.
- După ce compoziția este pregătită, se ia o tavă și se tapițează. Se toarnă compoziția pentru prajitura de post și se introduce tava în cumptor, la o temperatură de 170 de grade C. Se coace 30 de minute.
- După coacere, se scoate din cuptor și se lasă la racit. După preferințe, se poate adauga peste zahăr pudră, nuci, nucă de cocos.