INGREDIENTE
- 300 grame făină
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 120 grame zahăr
- 3 linguri zahăr vanilat
- Esență vanilie
- Coaja și sucul de la 2 portocale
- 120 ml ulei
- 2 linguri zahăr vanilat
- 3 linguri apă
- Căpșune fresh
PAȘI
Pentru a face briose de post trebuie sa urmezi urmatoarele etape:
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Amestecați toată făina cu drojdia.
- Într-un bol separat, omogenizați zahărul, uleiul, apa, împreună cu sucul obținut de la portocale.
- Adaugați această compoziție peste făină și se amestecă cu grijă, pentru a nu rămâne cocoloașe.
- Se iau formele de brioșe, iar în fiecare se toarnă 3 sferturi din compozișie, pentru ca deasupra să se așeze căpșuni feliate.
- Preîncălziți cuptorul la 160 de grade. Se coc pentru 20 de minute.