INGREDIENTE
- 500 gr făină
- 250 ml apă caldă
- 10 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 200 gr zahăr
- 4 linguri miere
- 30 gr margarină
- 300 gr miez de nucă
PAȘI
Pentru a face melcisiori cu nuca, trebuie sa faci urmatoarele:
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut. Lăsați maiaua să se dospeasc, până își dublează mărimea.
- Într-un castron, punem apa călduță și dizolvăm cele 4 linguri de miere, amestecând ușur. Peste miere adăugăm margarina deja topită.
- În această compoziție de miere și amrgarină, vom turna maiaua, după care adăugăm puțin câte puțin făina.
- Se frământă până la omogenizare. Se așează într-un castron, la loc călduros și se acoperă castronul cu un prosop curat. Se lasă la dospit.
- După dospire, luăm aluatul și îl întindem sub forma unei foi subțiri. Se presară miezul de nucă măcinar împreună cu zahărul.
- Aluatul se rulează strâns, după care se taie ruloul în porții egale.
- Se tapițează o tavă sau se pune foaie de copt și se așează rulourile. Se lasă să se mărească compoziția.
- Se ung cu apă și zahăr sau ou pentru a se rumeni.
- Se lasă la cuptor circa 25-30 de minute, până se rumenesc.
- Pofta bună!