Rețetă prăjitură de lămâie cu glazură

INGREDIENTE

  • 150 grame făină
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Sare
  • 150 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri iaurt
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 2 linguri coaja lămâie
  • Pentru glazură
    150 grame zahăr pudră
  • 3 linguri zeamă lămâie
  • 2 linguri coaja lămâie

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Amestecați, apoi, celelalte ingrediente cu drojdia, până se omogenizează.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Pregătește o tavă cu ulei și făină sau foaie de copt.
  • Pune aluatul de prajitura cu lamaie în tavă și coace compoziția timp de 30 de minute.
  • Pentru glazură, toarnă puțin câte puțin zeamă de lămâie peste zahărul pudră și apoi și coaja de lămâie.
  • Când se omogenizează și devine lichidă, puteți pune glazura peste blatul răcit.
  • Se servește rece.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne