Rețetă prăjitură Arlechin

INGREDIENTE

  • 200 grame făină
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 170 grame zahăr
  • 1 pachet de unt
  • Dulceață de vișine, cireșe, caise (acrișoară)
  • 3 ouă
  • Nucă măcinată

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Într-un recipient, adăugați 70 grame zahăr, cele 3 gălbenușuri și făina și frecați până se omogenizează totul, iar zahărul se topește.
  • Toată compoziția se amestecă cu drojdia.
  • Tapetați tava cu unt și făină și adăugați aluatul.
  • Se introduce tava cu prajitura Arlechin în cuptor și se coace până la rumenire, circa 20-30 de minute.
  • Bateți cele 3 albușuri rămase până devin o spumă.
  • Acestea se amestecă împreună cu dulceața acrișoară.
  • Această compoziție se adaugă pe toată dimensiunea blatului, se presară nucă măcinată peste și se mai introduce la cuptor pentru 10-15 minute.
  • Puteți adăuga pe deasupra migdale sau cereale uscate, după preferință.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne