INGREDIENTE
- ½ cană zahăr
- 4 căni făină
- ½ cană untură
- ½ pachet unt
- 1 esență vanilie
- 16 grame projdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 gălbenușuri de ouă
- 1 cană smântână
- Pentru umplutură 2 căni nuci
- 1 cană zahăr
- 1 esență vanilie
- 3 linguri lapte
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Amestecați dorjdia cu smântâna. Adăugați peste gălbenușurile de ouă și omogenizați compoziția.
- Puneți făina într-un castron. Faceți loc în mijlocul castronului și puneți untura înăuntru.
- Adăugați apoi compoziția în cea de drojdie. Amestecați bine.
- Coca pentru cornulețe cu nuci o răciți la frigider pentru 6 ore.
- După ce s-a răcit, luați aluatul și întineți-l pe masă.
- Tăiați toată foaia de aluat în triunghiuri.
- Pentru umplutura de nuci se mixează toat ingredientele și se așează la marginea exterioară a triunghiului. Se rulează până iese cornulețul.
- Se coc la 200 grade C pentru 15-20 minute, până devin aurii.
- Se răcesc și se presară zahăr vanilat peste.