Rețetă chec cu lămâie și vanilie

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 110 gr de zahar
  • 135 gr faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri apa rece
  • coaja rasa de la 2 buc de lamai
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri de zahar vaniliat
  • Pentru decor zahar farin vaniliat

PAȘI

  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga in momentul cand sta albusul zaharul si se mixeaza pana cand el se dizolva complet.
  • In alt castron amestecam galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zeama de lamaie, apa rece, esenta de vanilie si zaharul vaniliat si coaja rtasa de la lamai. Peste aceasta compoztie se pune cea de albusuri si se amesteca usor cu o paleta. Se adauga faina amestecand de jos in sus pana se incorporeaza si se formeaza aluatul de chec cu lamaie.
  • Se ia o tava de chec se unde cu unt si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compoztia la copt in tava pentru 20 de minute la foc potrivit.
  • Se lasa sa se raceasca apoi se scoate din tava. cand este rece se pudreaza cu zahar.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne