INGREDIENTE:
- 5 ouă
- 125 gr zahăr
- 125 gr făină
- vanilie
- coajă de portocală sau lămâie
- gem pentru întins și rulat
PAȘI:
- Pentru a face rulada cu gem, facem un pandișpan. Albușurile le batem spumă tare, adăugăm zahărul tos. Totodată, adăugăm și o lingură de zeamă de lămâie.
- Batem în continuare până se întărește bine albușul. Punem gălbenușurile deodată și le amestecăm puțin să se incorporeze în albușuri.
- Adăugăm făina și amestecăm ușor cu telul prin răsturnare, de jos în sus ca la tort de vreo 9-10 ori. Punem în tava dinainte tapetată cu unt sau margarina și faina.
- Întindem uniform și punem la cuptorul încălzit la 175 de grade C, însă focul îl reducem imediat la potrivit.
- Lăsăm la copt 20 de minute. O rulăm caldă în prosop. După răcire o derulăm și o ungem cu gem. Poftă bună!