INGREDIENTE
- 4 oua (se separa a/g )
- 1 kg de mere ,zahar dupa gust,scortisoara
- 8 linguri zahar pentru bezea
- 10 linguri de zahar pentru blat
- 10 linguri de ulei
- 12 linguri de lapte
- 12 linguri de faina
- 1 praf de copt
PAȘI
- Pentru a face prajitura cu mere si bezea, galbenusurile se freaca cu zaharul pana se spumeaza,
- se pune uleiul ca la maioneza.laptele si faina care am amestecat-o cu praful de copt
- Intr-o tava 25/35 se pune hartie de copt punem aluatul si dam la cuptor pt 20-25 min la foc mediu
- merele se curata se dau prin razatoare si se calesc cu zahar dupa gust si scortisoara( eu am pus si cateva stafide) ..dupa ce s-a copt blatul pe jumatate punem merele calite deasupra..albusurile le batem spuma cu 8 linguri de zahar si le punem peste mere..bagam iar la cuptor pana bezeaua devin
- dupa ce s-a copt blatul pe jumatate punem merele calite deasupra..albusurile le batem spuma cu 8 linguri de zahar si le punem peste mere..
- bagam iar la cuptor pana bezeaua devine putin aurie.(eu am uitat putin si s-a crapat )
- se taie dupa ce s-a racit..