INGREDIENTE
- Aluat : 500 g de făină
- 250 g unt
- 125 g zahăr praf
- 2 pachete zahăr vanilat
- 2 ouă
- 2 linguri de smîntînă
- un praf de sare
- Umplutura :
- 2 kg mere
- 200 g zahăr
- o liguriță scorțișoară
- Decor : zahăr pudră vanilat
PAȘI
- Amestecăm toate ingredientele pentru aluat de prajitura cu mere și frămîntăm . Împărțim aluatul în două , le împachetăm în folie transparentă și le dăm la frigider timp de o oră .
- Radem merele pe răzătoarea mare , le amestecăm cu zahăr și le călim pînă scade sucul lăsat .
- Scoatem aluatul din frigide , o parte o întindem pe hîrtie de copt și o așezăm în tavă . Înțepăm cu furculița din loc în loc . Deasupra punem merele , presărăm scorțișoara și a doua parte de aluat o întindem peste mere .
- Coacem prăjitura 50 de minute la 170 de grade . Cînd e gata se pudrează cu zahăr pudră . Se savurează cu plăcere !