INGREDIENTE
- 7-8 mere
- 6 ouă
- 6 linguri cu făină
- 6 linguri cu zahăr
- 150 g zahăr pentru caramelizat
- 1 linguriță scorțișoară
- Pentru ornat
- 400 ml frișcă
- 1 măr felii
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri de apă
PAȘI
- Pentru a face tort cu mere și frișcă începem prin a curăța merele de coajă și le scoatem sâmburii .
- Punem cele 150 g de zahăr intr-o cratiță cu diametrul de 26 cm și îl caramelizăm încet . Apoi îl distribuim pe toate părțile cratiței . Așezăm merele în cratiță , presărăm peste ele scorțișoara . Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade .
- Între timp facem blatul . Separăm ouăle , batem albușurile spumă , apoi adăugăm treptat zahărul , gălbenușurile și la urmă făina amestecând ușor . Turnăm amestecul peste mere și mai coacem 20 de minute .
- Scoatem tortul și îl răsturnăm pe un platou , dar nu ridicăm cratița . Lăsăm cu totul să se răcească .
- Scoatem ușor cratița și îmbrăcăm tortul cu frișcă .
- Mărul felii cu zahărul și apa se pun la foc 5 minute , amestecând ușor . Le lăsăm să se răcească apoi ornăm tortul . Se savurează cu plăcere !