INGREDIENTE
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- 1 Esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 8 mere potrivite
- 50 g unt
- 100 g zahar
PAȘI
- Pentru aluat de prajitura rasturnata cu mere, separăm albusurile de galbenusuri pe care le batem spuma tare cu zahărul și un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule incorporam galbenusurile pe rând, după care faina cernuta in prealabil si esența de vanilie. Pentru merele caramelizate adăugăm intr-o cratiță antiaderenta untul impreuna cu zahărul până ce acesta devine auriu,fără să se ardă. Merele curățate si tăiate se pun peste caramelul format și se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute,dupa care se scot si se toarnă pandispanul.Se mai coace inca 40 de minute,apoi se răstoarnă pe platou ca merele sa ramana deasupra.