Rețetă ștrudel cu dovleac și brânză

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • 1 linguriță oțet
  • 100 g iaurt
  • 150 ml apă călduță
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura :
  • 500 g dovleac
  • 50 g zahăr ( după gust )
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 250 gr brînză
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță esență vanilie
  • coaje de lămîie
  • Decor : zahăr pudră vanilat
  • 2 linguri ulei pentru uns aluatul

PAȘI

  • Preparare aluat de strudel cu dovleac. Amestecăm făina cu sare , oțet , iaurt , ulei și apa călduță . Aluatul obținut îl împărțim în 5 bucăți. 3 bucîți le umplem cu dovleac și 2 bucăți cu brînză .
  • Umplutura . Dăm dovleacul curățat pe răzătoarea mare . Apoi îl călim cu zahărul 10 minute . Întindem cele 3 bucăți de aluat în formă dreptunghiulară fiecare în parte . Așezăm pe partea mai lungă dovleac , deasupra presărăm scorțișoara și rulăm . Vom obține 3 rulade frumoase .
  • Se așează în tava de aragaz cu hârtie de copt . Urmează cele cu brânză .
  • Umplutura de brânză . Amestecăm brânza cu zahărul , oul , vanilia, coaja de lămâie . Întindem cele 2 bucăți de aluat tot dreptunghiular și așezăm umplutura și rulăm . Obținem 2 rulade . Le așezăm în tavă lângă cele de dovleac .
  • Ungem fiecare ștrudel cu ulei și dăm tava la cuptor . Coacem la 190 de grade pînă se rumenește frumos .
  • Se scoate tava din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat . Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne