INGREDIENTE
- 2 oua mari
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 kg de mere
- Scortisoara
- Zahar dupa gust pentru mere
- Un praf de sarese adauga
PAȘI
- Pentru a face prajitura cu mere se sparg ouale si se bat bine cu cele 9 linguri de zahar.
- Se adauga uleiul in compozitie si se amesteca bine.
- Se incorporeaza faina si praful de copt concomitent cu laptele pana rezulta un amestec omogen.
- Se curata merele si se maruntesc la robot sau se dau pe razatoare.
- Compozitia de mere se caleste cu unt, zahar dupa gust si scortisoara.
- Intr-o tava mica sau forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina, se pune jumatate din aluat si se da la cuptor pt 10 min la 180 grade.
- Se scoate tava si se toarna merele.
- Peste mere se toarna restul aluatului si si intinde cu o lingura ca sa acopere toata compozitia.
- Se da la cuptor la 180 de grade timp de 30 minute.
- Dupa racire se presara zahar farin. Prajitura mea cu mere a fost mancata de un soricel inainte sa o pudrez. Pofta mare !