INGREDIENTE
- • 300 grame de făină
- • 150 grame de unt
- • 200 grame de zahăr pudră
- • 2 ouă
- • o lămâie
- • un praf de sare
- • o lingura de cardamom
- • un kilogram şi jumătate de vişine
PAȘI
- Spargeţi ouăle şi separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Pentru plăcintă cu vișine aveţi nevoie doar de gălbenuşuri peste care puneti un praf de sare, adaugati 100 de grame de zahăr pudră şi le amestecaţi cu mixerul până devin spumoase. Adăugaţi untul, zeama de la lămâie şi le încorporaţi în compoziţie. Puneţi, în ploaie, făina şi frământaţi bine aluatul.
- Pentru umplutură spălaţi şi scoateţi sâmburii din vişine, adăugaţi 100 de grame de zahăr pudră peste ele şi le amestecaţi împreună cu cele două linguri de cardamom.
- Aşezaţi foaia de copt în tavă, întindeţi peste ea trei sferturi din aluatul pregătit, adăugaţi umplutura din vişinele pe care le scurgeţi de zeama pe care o lasă şi adăugaţi cea de a doua foaie de plăcintă, foaie care reprezintă un sfert din aluatul pregătit.
- Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi plăcinta pentru 30 de minute. Când este coaptă, o scoateţi din cuptor şi o pudraţi cu o lingură de zahăr praf. Poftă bună!