INGREDIENTE
- 400 grame de făină
- 180 ml apă
- un ou
- un praf de sare
- 250 grame de unt
- 1 kg de mere
- o lingurita de scortisoara
- 150 grame de zahăr
- o lamaie
- 50 grame de unt topit pentru uns foile
- 150 grame de zahăr pudră pentru decor
PAȘI
Pentru a face aceasta prajitura foietaj cu mere, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:
- Puneţi făina într-un bol, adăugaţi oul, sarea, apa şi frământaţi bine aluatul până devine elastic, apoi îl lăsaţi să se odihnească timp de o oră, acoperit cu o folie.
- În acest timp, curăţaţi merele le daţi prin răzuitoare, le stoarceţi de zeama lăsată, apoi puneţi peste ele sucul de la lămâie, zahărul şi scorţişoara şi le amestecaţi bine.
- Luaţi foaia de aluat şi o întindeţi puţin; întindeţi untul peste ea, o împăturaţi ca pe un plic şi o lăsaţi 10 minute la rece, apoi repetaţi operaţiunea de două ori, întinzînd-o ca pe foaia de tăiţei apoi o adunaţi ca pe un plic.
- Când aluatul este pregătit, îl împărţiţi în două bucăţi şi întindeţi cele două foi; prima o aşezaţi în tava în care aţi pus o foaie de copt, o ungeţi cu unt topit, adăugaţi umplutura şi cea de a doua foaie peste care treceţi cu pensula înmuiată în unt.
- Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi foietajul pentru 35-40 de minute. Când este copt, îl pudraţi cu zahăr.