INGREDIENTE
- 500 g făină
- 300 ml apă rece
- sare
- 500 g unt cu min. 82% grăsime
- 10 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- șuncă feliată
- cașcaval feliat
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați apa și sarea puțin câte puțin peste aluatul de drojdie.
- Adăugați făina puțin câte puțin. Frământați bine 5 minute.
- Acoperiți aluatul după frământare cu o folie de plastic și introduceți-l la frigider timp de o oră.
- Încorporați untul în aluat, făcând o crestătură în mijloc, în formă de cruce. Introduceți untul moale în interior și frământați-l cu sucitorul ușor.
- Aluatul este foarte moale. Țineți minte că untul nu trebuie să iasă din carapacea pe care ați format-o. Întindeți-l ușor și cu grijă.
- Împăturiți ca pe prosop aluatul, acoperiți-l cu folie de plastic și dați-l la frigider timp de 30 de minute.
- Întindeți aluatul subțire. Tăiați felii pentru a rula șunca și cașcavalul.
- Tapițați o tavă și introduceți saleurile în cuptor la 220 grade. Puteți unge saleurile cu ou sau ulei sau puteți presăra sare, piper sau chimen, după preferințe.
- Poftă mare!