INGREDIENTE
- 150 ml apă
- 1 linguriță zahăr
- 7 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 450 gr făină
- 170 ml lapte
- 2 lingurițe sare
- 35 gr unt topit
- 1 ou
- 1 lingură de ulei
- 1 ou pentru uns aluatul
- Pentru umplutura: 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 200 grame șuncă tăiată cuburi
- 100 gr brânză rasă
- 1 lingură pătrunjel mărunțit
- 1 linguriță chimen
- sare de mare și piper negru proaspăt măcinat
PAȘI
- Se toarnă apa călduță într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia proaspătă Secretul Bunicii, apoi se amestecă cu 100g din făină. Se amestecă bine și se lasă să se ridice timp de 2-3 ore.
- Adăugați laptele, sarea și restul de făină, untul și oul. Amestecați compoziția până devine fermă. Lăsați-o să crească 2 ore.
- Între timp, faceți umplutura. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă ceapa și se trage ușor timp de aproximativ cinci minute până se călește. Adăugați usturoiul și continuați să gătiți timp de încă 2 minute. Se amestecă cu șunca, brânza, pătrunjelul și semințele de chimen, apoi se gustă și se lasă să se răcească.
- Preîncălziți cuptorul la 200 grade.
- Întindeți aluatul subțire pe o suprafață netedă și tăiați 12 cercuri mici. Utilizați un pahar dacă nu aveți o formă de tăiat.
- Puneți o lingură de umplutură pe jumătatea cercului de aluat, apoi ungeți marginile cu oul bătut și pliați aluatul pentru a închide colțunașul cu branza. Strângeți marginile împreună și ungeți din nou cu oul bătut. Completați restul cercurilor în același mod.
- Tapițați tava de copt și așezați colțunașii cu branza. Coacei-i timp de 12-15 minute pănă se fac aurii.
- Poftă bună!