INGREDIENTE
- 800 g de făină
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250 ml lapte călduț
- 1 linguriță de sare
- 100 ml de ulei
- susan sau mac
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați apoi laptele, sarea și uleiul. Amestecați totul bine până aluatul devine omogen.
- Se lasă la dospit 1 oră la loc călduros. Se acoperă cu un prosop.
- După dospire, se întinde alutul și se ia forma covrigilor, după cum doriți.
- După ce le stabiliți forma, se lasă la dospit 15 minute.
- După dospire, se introduc pe rând într-o oală cu apă clocotită și se așează direct în tavă.
- Se prepară cu mac sau susan și se introduc în cuptor pentru 20 de minute, la fol potrivit.
- Covrigii cu mac întorc pentru încă 15 minute și pe cealaltă parte, pentru a le da o crustă crocantă.
- Poftă mare!