INGREDIENTE
- 500 g făină
- 250 g fulgi de brânză
- 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță zahăr
- 100 ml apă călduță
- 130 ml lapte călduț
- 10 g sare
- roșii cherry
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură sare mare
- 1 lingură rozmarin
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Adăugăm zahărul, apa călduță și laptele.
- Omogenizăm aluatul și adăugăm fulgii de brânză scurși, împreună cu sarea.
- Frământăm aluatul pentru focaccia cu rosii până se omogenizează compoziția.
- Acoperim aluatul cu un prosop la loc călduros, timp de 2 ore.
- După dospire, scoatem aluatul și îl întindem în tavă, însă să nu îl presăm prea tare.
- Adăugăm roșiile cherry, uleiul de măsline, sarea mare și rozmarinul. Îl mai lăsăm 30 minute.
- Preîncălzim cuptorul la 200 de grade și coacem focaccia pentru 25 de minute. Poftă mare!