INGREDIENTE
- 14 g drojdie proaspătă
- 250 g făină
- 250 g brânză de vaci
- 100 g lapte
- 30-40 g zahăr
- coaja de la o lămâie
- coaja de la o portocală
- 1 plic de zahăr vanilat
PAȘI
- Pentru a face gogoși coapte, dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- După, adăugăm în mijloc brânzica de vaci scursa, laptele încălzit, coaja de lămâie și coaja de portocală, zahărul și zahărul vanilat.
- Toată compoziția se amestecă și se frământă până obțineți un aluat omogen și elastic.
- Acest aluat se acoperă cu un prosop și se pune la dospit la loc călduros pentru 45 de minute.
- După dospire, se așează aluatul pe masa de lucru și se întinde ușor și egal cu mâna, fără sucitor. Se folosește un pahar cu care creezi forma rotunda a gogoșilor.
- Pregărim o tavă, pe care așezăm foaia de copt.
- Punem gogoșile în tavă și le lăsăm să se ridice încă 45 de minute.
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și introducem tava.
- Le lăsăm circa 20 de minute la copt, după care le scoatem și le pudrăm cu zahăr vanilat.
- Poftă mare să aveți!