Rețetă brioșe franțuzești

INGREDIENTE

  • 250 grame făină
  • 50 grame zahăr
  • 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 100 grame unt
  • 3 ouă
  • puțină sare
  • 60 ml lapte
  • esență vanilie

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Adăugăm făina, zahărul și sarea până obținem un aluat omogen.
  • Se adaugă 2 ouă, împreună cu esența și laptele și se amestecă bine.
  • Untul topit se adaugă treptat și se amestecă până toate ingredientele se omogenizează.
  • Aluatul pentru brioșe franțuzești îl așezăm pe o suprafață netedă și îl frământăm ușor.
  • Se lasă la dospit pentru 1 oră.
  • Între timp, preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
  • Aluatul îl împărțim în părți egale. Se modelează brioșele și se așează pe foaia de copt.
  • Cu oul ramas se ung brioșele în tavă.
  • Se lasă la copt timp de 20 de minute.
    Poftă bună!
briose frantuzesti

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne