INGREDIENTE
- 500 grame făină
- 3 linguri de cacao
- 300 ml lapte
- 6 linguri de zahăr pudră
- 7 grame drojdie proapătă Secretul Bunicii
- 1 ceșcuță de ulei
- 2 gălbenușuri
- nucă, ciocolată, cocos
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de 1 lingură de făină, 1 lingură de zahpr pudră. Amestecăm pentru un minut.
- Amestecăm făina rămasă cu cacao și zahărul pudră.
- După ce drojdia (maiaua) s-a dospit, adăugăm peste ingredientele amestecate, împreunp cu restul laptelui călduț și frământăm.
- Treptat, adăugăm și uleiul și se frământă în continuare aluatul, până se omogenizează toate ingredientele.
- Aluatul moale pentru negresa cu ciocolata trebuie să fie ușor lipicios, însă trebuie să fie omogen.
- Adăugăm nuca tăiată bucăți în aluat și frământăm până se omogenizează.
- Pregătim o tavă și întindem aluatul pe toată suprafața. Se mai adaugă restul nucilor pe deasupra.
- Se adaugă și bucăți de ciocolată sau ciocolată rasă.
- Cuptorul se încinge la 180 de grade și se ține la copt pentru 30 de minute.
- Pe deasupra puteți presăra nucă de cocos. Poftă mare!