Rețetă waffles cu drojdie

 

Dacă îți plac waffles-urile din acelea moi în interior și ușor crocante la exterior, o să adori varianta aceasta cu drojdie. E genul de rețetă waffles pe care o faci o dată și apoi devine o tradiție de mic dejun delicios în weekenduri. Drojdia le dă exact textura aceea aerată, de gofre pufoase, iar aluatul se face foarte ușor, continuă să citești să afli cum!

Ingrediente

Pași:

  1. Într-un bol, amesteci laptele călduț cu zahărul și drojdia. Lași 5–10 minute până face spumă. E un pas necesar, pe care nu îl poți sări, astfel în cât să poți face gofre pufoase ca la restaurant.
  2. Pui făina într-un bol mai mare. Faci o mică adâncitură și torni mixul cu drojdie. Adaugi ouăle, vanilia, sarea și începi să amesteci. La final încorporezi untul topit. Aluatul va fi ușor gros, exact cum trebuie pentru o waffles cu drojdie.
  3. Acoperi bolul și lași aluatul de vafe 40–60 de minute într-un loc cald. Trebuie doar să se umfle frumos.
  4. Setezi aparatul și torni câte un polonic de aluat. Le coci până devin aurii și miros incredibil. O să vezi că ies super aerate, fix cum vrei de la niște gofre pufoase.
  5. 5. Servești weffles făcute cu drojdie cu ce îți place: fructe, miere, cremă de vanilie, sirop. Orice variantă merge, sunt o bază bună de desert sănătos pe care să îl faci simplu, în diminețile în care vă răsfățați cu bunătăți.

 

Reteta waffles cu drojdie

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne