Dacă ți-au plăcut vreodată chiflele acelea moi din restaurantele japoneze, astăzi e momentul să le încerci și acasă. Nu sunt greu de făcut. Iată cum faci această rețetă chifle japoneze, cu un aluat pufos care se topește în gură.
Ingrediente:
- 500 g făină albă
- 200 ml lapte călduț
- 80 ml smântână lichidă (sau lapte, dacă vrei ceva mai ușor)
- 1 ou
- 40 g zahăr
- 7 g sare
- 10 g drojdie Secretul Bunicii uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
- 50 g unt moale (nu topit)
Pași:
- Amestecă laptele călduț cu zahărul și drojdia Secretul Bunicii. Las-o 10 minute până face spumă deasupra. Așa știi că e activă.
- Pune într-un bol mare făina, sarea, oul, smântâna și amestecul cu drojdie. Frământă bine 10 minute, până când aluatul devine elastic. Adaugă untul moale și mai frământă 5-6 minute.
- Acoperă bolul cu un prosop și lasă-l la loc cald o oră, până își dublează volumul.
- Rupe bucăți egale de aluat și formează bile. Le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele.
- Mai lasă-le 30-40 de minute. Între timp, pornește cuptorul la 180°C.
- Unge chiflele cu puțin lapte sau ou bătut și bagă tava în cuptor. În 15-18 minute, sunt gata – rumene și pufoase.
Chiflele ies moi ca un nor și merg perfect lângă orice, supe, fripturi, sau chiar simple, cu unt. Dacă vrei să faci această rețetă de chifle japoneze care să iasă mereu perfect, asta e varianta sigură. Secretul? O drojdie bună și un pic de timp.