Rețetă pâine de casă pufoasă

Nu e nimic mai bun decât o felie de pâine de casa pufoasă, abia scoasă din cuptor, de aceea ti-am pregătit o rețetă pâine pufoasă, iată cum se face!

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 10 g drojdie uscată Secretul Bunicii
  • 300 ml apă călduță
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei de măsline (sau orice alt ulei preferat)

Pași:

  1. Într-un bol mic, amestecă drojdia uscată cu zahărul și aproximativ 100 ml de apă călduță. Lasă să stea 10 minute până când se formează spumă la suprafață. Acesta este un pas important pentru a obține un aluat de pâine de casă pufoasă.
  2. Într-un bol mai mare, pune făina și sarea, apoi toarnă drojdia activată și restul de apă călduță. Amestecă totul bine până când începe să se formeze aluatul.
  3. Acum, este momentul să frămânți aluatul. Dacă ai un mixer cu cârlig, framantă 10 minute, dar dacă preferi, frământă cu mâna timp de aproximativ 15 minute. Adaugă uleiul și continuă frământarea până când obții un aluat de paine pufos și elastic. Dacă aluatul ți se pare prea lipicios, mai adaugă puțină făină, dar nu prea multă.
  4. Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1-1,5 ore, până când își dublează volumul.
  5. După ce aluatul a dospit, răstoarnă-l pe o suprafață înfăinată și modelează-l în forma dorită. Poți face o pâine rotundă, alungită sau chiar să-l pui într-o tavă de cozonac.
  6. Lasă aluatul pentru pâinea de casă pufoasă să mai crească încă 30 de minute, acoperită cu un prosop.
  7. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace pâinea timp de 40-45 de minute. Dacă vrei o crustă mai crocantă, poți pune un bol cu apă fiartă în cuptor în timpul coacerii.
  8. După ce ai scos pâinea din cuptor, las-o să se răcească puțin înainte să o tai. Așa te asiguri că interiorul rămâne pufos.

Când scoți pâinea din cuptor, o să fii întâmpinat de mirosul acela inconfundabil de pâine de casa pufoasă! Poftă bună!

 

paine de casa pufoasa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne