Reteta focaccia cu rosii

Nu e nimic mai placut decat mirosul unei focaccia proaspat scoase din cuptor. Aceasta reteta de focaccia cu masline si rosii este o combinatie clasica si delicioasa, iar cu drojdia Secretul Bunicii, aluatul va avea mereu textura perfecta, pufoasa si aromata. Iata cum se face!

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata Secretul Bunicii
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 150 g masline fara samburi, taiate felii
  • 200 g rosii cherry, taiate in jumatati
  • Rozmarin proaspat (optional)
  • Sare grunjoasa pentru presarat deasupra

Pasi:

  • Intr-un bol mic, amesteca drojdia Secretul Bunicii cu zaharul si putina apa calduta. Lasa amestecul deoparte pentru aproximativ 5-10 minute, pana cand incepe sa faca spuma. Aceasta este baza pentru o focaccia cu rosii perfecta.
  • Intr-un bol mare, adauga faina si sarea. Fa o adancitura in mijloc si toarna drojdia activata, restul de apa si uleiul de masline. Framanta totul bine pana cand obtii un aluat elastic si neted. Acopera-l cu un prosop curat si lasa-l la dospit intr-un loc caldut timp de o ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l intr-o tava unsa cu ulei de masline. Cu degetele, apasa usor in aluat pentru a forma mici adancituri la suprafata. Aseaza uniform rosiile cherry si maslinele pe suprafata aluatului de focaccia, presara rozmarin si sare grunjoasa, dupa gust.
  • Pune tava in cuptorul preincalzit la 220°C si coace focaccia timp de 30 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la margini.
  • Lasa focaccia cu rosii si sa se raceasca putin inainte de a o taia. Este delicioasa atat calda, cat si rece, fiind alegerea perfecta pentru o reteta focaccia cu rosii care va impresiona pe oricine.
  • Aceasta a fost reteta de focaccia cu rosii. Pofta buna!
Reteta focaccia cu rosii

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne