Nu e nimic mai placut decat mirosul unei focaccia proaspat scoase din cuptor. Aceasta reteta de focaccia cu masline si rosii este o combinatie clasica si delicioasa, iar cu drojdia Secretul Bunicii, aluatul va avea mereu textura perfecta, pufoasa si aromata. Iata cum se face!
Ingrediente:
- 500 g faina
- 20 g drojdie proaspata Secretul Bunicii
- 300 ml apa calduta
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 50 ml ulei de masline
- 150 g masline fara samburi, taiate felii
- 200 g rosii cherry, taiate in jumatati
- Rozmarin proaspat (optional)
- Sare grunjoasa pentru presarat deasupra
Pasi:
- Intr-un bol mic, amesteca drojdia Secretul Bunicii cu zaharul si putina apa calduta. Lasa amestecul deoparte pentru aproximativ 5-10 minute, pana cand incepe sa faca spuma. Aceasta este baza pentru o focaccia cu rosii perfecta.
- Intr-un bol mare, adauga faina si sarea. Fa o adancitura in mijloc si toarna drojdia activata, restul de apa si uleiul de masline. Framanta totul bine pana cand obtii un aluat elastic si neted. Acopera-l cu un prosop curat si lasa-l la dospit intr-un loc caldut timp de o ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l intr-o tava unsa cu ulei de masline. Cu degetele, apasa usor in aluat pentru a forma mici adancituri la suprafata. Aseaza uniform rosiile cherry si maslinele pe suprafata aluatului de focaccia, presara rozmarin si sare grunjoasa, dupa gust.
- Pune tava in cuptorul preincalzit la 220°C si coace focaccia timp de 30 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la margini.
- Lasa focaccia cu rosii si sa se raceasca putin inainte de a o taia. Este delicioasa atat calda, cat si rece, fiind alegerea perfecta pentru o reteta focaccia cu rosii care va impresiona pe oricine.
- Aceasta a fost reteta de focaccia cu rosii. Pofta buna!