Daca esti in cautarea unei retete de pizza care sa fie delicioasa si usor de facut, atunci avem exact ce-ti trebuie: pizza cu ton si ceapa! Cu un blat pufos datorita drojdiei Secretul Bunicii si un topping savuros de ton, ceapa si mozzarella, aceasta pizza ton va deveni rapid una dintre preferatele tale. Iata cum se face!
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g faina
- 7 g drojdie proaspata Secretul Bunicii
- 200 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Ingrediente pentru topping:
- 200 g ton conservat (in ulei sau in suc propriu, dupa preferinta)
- 1 ceapa rosie, taiata rondele subtiri
- 150 g mozzarella sau cascaval ras
- 4 linguri sos de rosii
- 1 lingurita oregano uscat
- Sare si piper dupa gust
- Optional: cateva masline negre pentru mai multa aroma
Pasi:
- Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea. Intr-un alt bol mic, dizolva drojdia Secretul Bunicii si zaharul in apa calduta si lasa sa stea cateva minute pana cand incepe sa faca spuma. Adauga amestecul de drojdie si uleiul de masline peste faina si framanta pana obtii un aluat elastic si omogen. Acopera-l cu un prosop curat si lasa-l la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
- In timp ce aluatul pentru pizza cu ton dospeste, poti pregati ingredientele pentru topping. Scurge bine tonul din conserva si sfarama-l usor cu o furculita. Taie ceapa rosie in rondele subtiri si pregateste restul ingredientelor.
- Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei. Intinde un strat uniform de sos de rosii pe suprafata aluatului, presara oregano si putina sare si piper. Adauga apoi tonul, rondelele de ceapa si maslinele, daca folosesti. Presara mozzarella sau cascavalul ras pe deasupra.
- Preincalzeste cuptorul la 220°C si coace pizza cu ton si ceapa timp de 12-15 minute sau pana cand blatul este rumenit si branza s-a topit si a devenit aurie.
- Scoate pizza cu ton din cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o taia in felii. E gata de servit!