Rețetă clătite cu drojdie uscată

 

Te-ai întrebat cum poți să faci cele mai bune clătite cu drojdie uscată? Să fie pufoase, aurii și aromate?

Ei bine, secretul stă în rețeta pe care o folosești. Iată lista de ingrediente și explicațiile pas cu pas cu care poți face un mic dejun perfect, clătite pufoase cu drojdie!

INGREDIENTE

  • 250g făină de grâu
  • 2 ouă mari
  • 500ml lapte călduț
  • 1 plic de drojdie instant Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei (plus extra pentru prăjire)
  • 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)

PAȘI:

  • Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia uscată, zahărul și sarea. Fă un spațiu în mijloc și adaugă ouăle, uleiul și, dacă folosești, extractul de vanilie. Începe să amesteci încorporând treptat laptele călduț până când obții un aluat omogen și fără cocoloașe. Aluatul de clătite cu drojdie ar trebui să aibă consistența unei smântâni groase.
  • Acoperă bolul cu un prosop curat sau folie de plastic și lasă aluatul să se odihnească într-un loc călduros pentru aproximativ 1 oră. Drojdia va lucra, iar aluatul va începe să crească și să formeze bule de aer.
  • Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu și unge-o cu putin ulei. Folosește un polonic pentru a turna aluat în tigaie, formând clătite de mărimea dorită. Prăjește fiecare clătită până când începe să se umfle și apar bule pe suprafață, iar partea de jos este aurie, apoi întoarce-o cu o spatulă și prăjește-o până devine aurie și pe cealaltă parte. Repetă până termini aluatul de clătite cu drojdie uscată, ungând tigaia cu ulei de câte ori este nevoie.
  • Servește clătitele pufoase calde împreună cu toppingurile preferate. Poți alege între clasicele siropuri, gemuri, fructe proaspete sau chiar și un strop de smântână, apoi presărat cu zahăr pudră. Poftă bună!
reteta clatite cu drojdie uscata

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne