Ingrediente
- 400 g făina
- 170 ml apă/bere
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 5 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 40 g unt sau ulei
- 1 litru apa
- 1 lingură bicarbonat
- semințe de mac sau susan
- sare de mare pentru ornat
Pași
- Primul pas al acestei rețete de covrigi de casă este să dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați apoi apa, sarea și untul/uleiul, bicarbonatul. Amestecați totul bine până aluatul se omogenizează.
- Se lasă la dospit 1 oră la loc călduros. Se acoperă cu un prosop.
- După dospire, se întinde aluatul și se ia forma covrigilor, după cum doriți.
- După ce le stabiliți forma, se lasă la dospit 15 minute.
- După dospire, se introduc pe rând într-o oală cu apă clocotită și se așază direct în tavă.
- Se prepară cu mac sau susan și se introduc în cuptor pentru 20 de minute, la foc potrivit.
- Se întorc pentru încă 15 minute și pe cealaltă parte, pentru a le da o crustă crocantă.
- Poftă mare!