Rețetă covrigi crocanți

Ingrediente

  • 400 g făina
  • 170 ml apă/bere
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 5 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 40 g unt sau ulei
  • 1 litru apa
  • 1 lingură bicarbonat
  • semințe de mac sau susan
  • sare de mare pentru ornat

Pași

  • Primul pas al acestei rețete de covrigi de casă este să dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Adăugați apoi apa, sarea și untul/uleiul, bicarbonatul. Amestecați totul bine până aluatul se omogenizează.
  • Se lasă la dospit 1 oră la loc călduros. Se acoperă cu un prosop.
  • După dospire, se întinde aluatul și se ia forma covrigilor, după cum doriți.
  • După ce le stabiliți forma, se lasă la dospit 15 minute.
  • După dospire, se introduc pe rând într-o oală cu apă clocotită și se așază direct în tavă.
  • Se prepară cu mac sau susan și se introduc în cuptor pentru 20 de minute, la foc potrivit.
  • Se întorc pentru încă 15 minute și pe cealaltă parte, pentru a le da o crustă crocantă.
  • Poftă mare!
reteta covrigi de casa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne