Rețetă pizza de post cu salam vegan și ciuperci

Ții post sau ești vegan și ai poftă de o pizza de post spectaculoasă, cu gust autentic? Aceasta este rețeta perfectă pentru tine! Ai nevoie de câteva ingrediente simple, îndemânare și puțină răbdare!

INGREDIENTE BLAT:

      • 10 g drojdie instant Secretul Bunicii
      • 1 linguriță zahăr
      • 30 ml ulei de măsline
      • 250 g făină
      • 170 g apă călduță
      • 1 linguriță sare

TOPPING-URI:

      • ardei gras
      • salam vegan
      • ciuperci
      • mozarella
      • ceapă
      • sos de roșii, oregano, busuioc, usturoi

PAȘI:

      • Amestecăm apa călduță, drojdia Secretul Bunicii și zahărul într-un bol și se lasă 5 minute până când se formează spumă;
      • Adăugăm uleiul și amestecăm încet;
      • Cernem făina și sarea peste compoziția aluatului;
      • Frământăm cu mâna, până se formează bila de aluat;
      • Pregătim un bol tapetându-l cu ulei de măsline, așezăm aluatul în el și îl lăsăm o oră la dospit;
      • Tapetăm masa de lucru cu făină;
      • Așezăm aluatul pe masă și frământăm ușor, timp de 1-2 minute;
      • Întindem aluatul de la centru către margini, cu degetele și lăsăm marginea mai groasă, pentru crearea crustei;
      • Ungem blatul cu sosul de roșii, oregano, busuioc, usturoi:
      • Adăugăm ardeiul gras, ciupercile și ceapa tăiate fâșii, feliuțele de salam vegan și de mozarella. Cantitățile de topping depind de preferințele tale;
      • Preîncălzim cuptorul la 230 C;
      • Așezăm pizza de post pe o tavă cu hârtie de copt și o introducem la cuptor pentru 10 minute;
      • După 10 minute, scădem temperatura la 200 C și mai lăsăm pizza la copt pentru 5 minute;
      • Scoatem pizza de la cuptor și o tăiem felii;

      Poftă bună!

pizza de post

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne