Ții post sau ești vegan și ai poftă de o pizza de post spectaculoasă, cu gust autentic? Aceasta este rețeta perfectă pentru tine! Ai nevoie de câteva ingrediente simple, îndemânare și puțină răbdare!
INGREDIENTE BLAT:
-
-
- 10 g drojdie instant Secretul Bunicii
- 1 linguriță zahăr
- 30 ml ulei de măsline
- 250 g făină
- 170 g apă călduță
- 1 linguriță sare
-
TOPPING-URI:
-
-
- ardei gras
- salam vegan
- ciuperci
- mozarella
- ceapă
- sos de roșii, oregano, busuioc, usturoi
-
PAȘI:
-
-
- Amestecăm apa călduță, drojdia Secretul Bunicii și zahărul într-un bol și se lasă 5 minute până când se formează spumă;
- Adăugăm uleiul și amestecăm încet;
- Cernem făina și sarea peste compoziția aluatului;
- Frământăm cu mâna, până se formează bila de aluat;
- Pregătim un bol tapetându-l cu ulei de măsline, așezăm aluatul în el și îl lăsăm o oră la dospit;
- Tapetăm masa de lucru cu făină;
- Așezăm aluatul pe masă și frământăm ușor, timp de 1-2 minute;
- Întindem aluatul de la centru către margini, cu degetele și lăsăm marginea mai groasă, pentru crearea crustei;
- Ungem blatul cu sosul de roșii, oregano, busuioc, usturoi:
- Adăugăm ardeiul gras, ciupercile și ceapa tăiate fâșii, feliuțele de salam vegan și de mozarella. Cantitățile de topping depind de preferințele tale;
- Preîncălzim cuptorul la 230 C;
- Așezăm pizza de post pe o tavă cu hârtie de copt și o introducem la cuptor pentru 10 minute;
- După 10 minute, scădem temperatura la 200 C și mai lăsăm pizza la copt pentru 5 minute;
- Scoatem pizza de la cuptor și o tăiem felii;
Poftă bună!
-