Și cine spune că nu te poți bucura de savoarea clasică a unui cozonac delicios și în varianta sa vegană? Iată cum poți obține o variantă perfectă, fără ouă sau lapte!
INGREDIENTE ALUAT:
-
-
- 5 g drojdie instant Secretul Bunicii
- 360 g faină albă
- 220 ml lapte de cocos
- 1 lingura zahăr brun
- 90 ml lapte vegetal
- Un praf sare
-
INGREDIENTE CIOCOLATĂ:
-
-
- 4 linguri zahăr brun
- 1 lingură cacao
- 120 g ciocolată neagră fără lapte (minimum 50% cacao)
-
INGREDIENTE GLAZURĂ:
-
-
- 2 linguri de apă
- 2 linguri zahăr brun
-
PAȘI:
-
-
- Încălzim puțin laptele vegetal și îl amestecăm cu drodjia Secretul Bunicii și zahărul brun;
- După ce drojdia face spumă, punem soluția obținută într-un bol;
- Adăugăm 200 de ml de lapte de cocos, făina și sarea si frământăm timp de 15 minute, până obținem aluat neted, compact, ușor de modelat;
- Punem aluatul pentru cozonac vegan într-un bol uns cu ulei și îl acoperim, lăsându-l apoi la crescut timp de cel puțin o oră, într-un loc cald;
- Fierbem apă într-o oală sau un vas, iar în acesta adăugam un alt vas rezistent la temperaturi ridicate, în care punem ciocolata mărunțită. Amestecăm, pânăla topire;
- Adăugăm lingura de cacao și zahărul brun și am obținut umplutura de ciocolată;
- Ungem o formă de copt cu ulei vegetal;
- Întindem aluatul pe masa presărată cu făină, până când devine mai mare decât tava de copt;
- Punem ciocolata peste aluat, întindem bine și rulăm aluatul până la jumătate, din ambele părți;
- Lăsăm totul la crescut, timp de 45 de minute;
- Ulterior, îl introducem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade;
- După coacere, adăugm glazura preparată prin fierberea zahărului în apă, la foc mic, până la omogenizare;
Poftă bună!
-