De cele mai multe ori, avem sentimente amestecate atunci când pornim într-o vacanta. Entuziasm, bucurie, stres, îngrijorare, relaxare și lista emoțiilor și stărilor contradictori poate continua. În orice caz, una dintre cele mai îngrijorătoare, placute și vizate experiențe din vacanță sunt cele culinare. Deșigur, arhitectura palatului Versăilles este încantatoare, dar nimic nu se compară cu senzația unui “Soufflé au chocolat” ce te îndeamnă să lipesti aluatul de cerul gurii și să îți plescai buzele de placere, în pauzele dintre “mmm-urile” de satisfacție pe care le ai când degusti acest preparat perfect facut.
Cu toate acestea, mâncarea este și primul motiv de îngrijorare într-o tara necunoscuta, iar daca îți place să iei pulsul orașului, sigur te imbie mirosul mâncării stradale, de la tonetele mici, înghesuite care trezesc un sentiment de nesiguranta cu privire la normele de igiena. În special dacă vorbim despre India, China, Israel, Brazilia sau, în orice caz, țari puțin mai exotice. Un lucru este cert, nu poți degusta viata dintr-o țară dacă rămâi la mâncăruri și restaurante arhi-cunoscute precum burgeri, pizza și mergi in localuri, precum Pizzahut sau MC’Donalds, poate fi mai sigur din anumite puncte de vedere, însă nu poți spune ca ai avut o experiență întreaga dacă ai fost în Italia și nu ai degustat o pizza, un bol de paste sau ceva de la o gelaterie.
Asadar, pentru ca am adus vorba de bucătăria Italiană ce delicatese autohtone trebuie să încercați în funcție regiunea țării pe care o vizitați?
Veneto – Pastele Bigoli
Pastele Bigoli se fac de mâna, din făină și ouă de rață. Acestea au formă tubulară și mult mai apropiate de noodles. Acestea se servesc cu sos de vin roșu, legume și friptură de rață la cuptor
Roma – Toretllini en Brodo
Poate nu este unul dintre cele mai selecte preparate italienești, însă este foarte popular pentru italienii din zona nordică. Față de tortellini obișnuiți care se servesc cu sos, aceștia vin într-o supă de casă de pui.
Monclassico – Canederli
Canederli seamănă destul de mult cu găluștiile românești, doar că sunt făcute din resturi de pâine, lapte, ou, parmezan iar după gust, verdețuri și diverse soiuri de brânzeturi, apoi sunt fierte în supă de pui sau vită. Acestea sunt servite cu unt sau în supa în care au fost preparate.