Kugelhupf

INGREDIENTE

 

  • 500 g făină
  • 10 g drojdie Secretul Bunicii
  • 160 g zahăr
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte
  • 5 g sare
  • 150 g stafide
  • coaja de portocala
  • migdale

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de 5 g zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • În oala de la mixer punem ouăle, zaharul, maiaua, făina si amestecam bine; apoi adăugam untul moale si stafidele.
  • In oala de la mixer punem ouăle zaharul drojdia, făina si amestecam bine,adăugam untul moale, apa de trandafiri-o linguriță, stafidele
  • Îl lăsăm să crească în oala acoperit cu un prosop curat, într-unun loc călduț.
  • Cât aluatul creste, pregătim tăvalele, le ungem cu putin ulei si presarăm migdale pe fund
  • Când aluatul a crescut îl transferam în parți egale în cele 2 tăvi, le așezam putin si presarăm migdale.
  • Încălzim cuptorul la 175 de grade si când este cald punem tăvile la copt pentru 20-25 minute, până când sunt rumenite

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne