INGREDIENTE
Vrei să gătești kugelhupf (sau guguluf)? Iată care sunt ingredientele necesare:
- 500 g făină
- 10 g drojdie Secretul Bunicii
- 160 g zahăr
- 150 g unt
- 3 ouă
- 200 ml lapte
- 5 g sare
- 150 g stafide
- coaja de portocala
- migdale
PAȘI
Iată ce trebuie să faci pentru a găti kugelhupf sau după cum îl numesc unii, guguluf:
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de 5 g zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- În oala de la mixer punem ouăle, zaharul, maiaua, făina si amestecam bine; apoi adăugam untul moale si stafidele.
- In oala de la mixer punem ouăle zaharul drojdia, făina si amestecam bine,adăugam untul moale, apa de trandafiri-o linguriță, stafidele
- Îl lăsăm să crească în oala acoperit cu un prosop curat, într-unun loc călduț.
- Cât aluatul creste, pregătim tăvalele, le ungem cu putin ulei si presarăm migdale pe fund
- Când aluatul a crescut îl transferam în parți egale în cele 2 tăvi, le așezam putin si presarăm migdale.
- Încălzim cuptorul la 175 de grade si când este cald punem tăvile la copt pentru 20-25 minute, până când sunt rumenite