26 idei de bucătării în nuanțe de roșu

Bucătăria este locul în care involuntar petrecem o mare parte din timp (mai ales cei pasionați de gătit), așadar trebuie să fie un loc plăcut în care să ne putem desfășura în voie. Însă fiecare bucătar este diferit și fiecare bucătărie are personalitatea sa. Unii dintre noi suntem mai dezordonați, alții vor ca totul să fie aranjat milimetric și au nevoie de un design care să le ofere un astfel de spatiu – extins pentru o organizare eificientă.

Cu toate acestea, personalitatea unei camere nu este redată doar de modul in care o organizăm ci și de mobilier și aspectul per total.

Unii preferam combinațiile de lemn masiv și granit, alți oameni sunt atrași de inox, de accentele sale metalice și de sticla. De fapt, posibilitățile sunt infinite, mai ales acum când de la an la an apar design-uri interesante de mobilier și combinatii cel putin surprinzătoare în ceea ce privește materialele, dar și culorile.

Poate acum 3-4 ani mobilierul de bucătărie roșu sau în culori puternice ori neon, ofereau senzația unei bucătării vechi, tipic americane. Astăzi, folosind combinații de paleți de lemn cu granit, lemn masiv și cel puțin o notă colorată contrastantă putem crea o bucătărie elegantă cu un aer vesel și relaxant.

Însă acest lucru este valabil pentru orice culoare puternica.

Sunt mult mai multe moduri în care poți să oferi culoare bucătăriei tale:

  1. Mobilierul

Fie ca preferi inox-ul, lemnul masiv, paleții sau lemnul mat, fiecare corp de bucătărie poate fi creat după preferințele tale de la culoari și până la formă. Lucrul  placut este că avem atâtea modele din care să alegem încât puem să ne amenajăm o bucatarie medievala, de scol XVII sau să ne imaginam ceva nou sau sf la nivelul formelor si materialelor.

Cu toate acestea oricând putem adăuga pete de culoare în bucătăria noastră prin scaune, masa, blat sau accente colorate prin decoratiuni.

2. Îmbinarea elementelor

Dacă totuși în topul preferințelor este mobilierul clasic, într-o singură culoare, putem oricând să recurgem la elementele din spatele mobilierului. Putem oricând să folosim cărămidă, tabla de scris, paleti de lemn pentru placarea pereților.

Sau pentru a crea o atmosferă intimă, colorată și relaxantă putem folosi draperii care să contrasteze cu mobilierul de bucătărie.

3. Decorațiuni

Fie că vorbim despre o vază cu flori, borcane decorative, corpuri de iluminat precum un candelabru ori câteva recipiente decorative de tipul celor de la Ikea, acestea pot fi oricând o sursă de culoare și design în bucătăria ta. Un set de 3 sticle colorate, cu gât subțire folosite pe post de vază în fața ferestrei pot să creeze oricând o atmosferă veselă în bucătăria ta.

suzannetucker-tucker-marks-1490906560-300x200

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne